Meteen naar de inhoud

Huur opzeggen

De huur van uw woning opzeggen kunt schriftelijk of digitaal met een opzeggingsformulier doen, of online als u een Mijn Patrimonium account heeft.

Opzegtermijn

U kunt de huur op elke werkdag van de maand laten eindigen met een opzegtermijn van minimaal één maand. De laatste dag van de huur mag niet vallen op zaterdag, zondag of op een feestdag. De opgegeven opzegdatum is definitief en kunt u niet meer wijzigen. Zeg de huur dus pas op als u zeker weet dat u de sleutel op de einddatum kunt inleveren en de woning leeg kunt opleveren.

Nadat we de huuropzegging hebben ontvangen, neemt een medewerker van het klantcontactcentrum telefonisch contact met u op. Daarna ontvangt u een bevestigingsbrief met informatie over de oplevering van de woning. In de brief staat ook wanneer de opzichter bij u langs komt.

Als nabestaande kunt u ook de huur opzeggen. Dit kunt u doen via het reguliere opzeggingsformulier. Bij de opzegging is het van belang dat wij een kopie van het overlijdensakte ontvangen.

Nee, als u de huur eenmaal heeft opgezegd, dan is dat definitief. U kunt de huur niet onder voorbehoud opzeggen.

Nee, u moet zelf uw verhuizing doorgeven aan de gemeente. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Veenendaal.

Woning opleveren

De voorcontrole vindt plaats binnen drie werkdagen na ontvangst van de huuropzegging. De eindcontrole vindt op de einddatum plaats. Als op tijd bekend is wie de nieuwe huurder van uw woning wordt, kunt u afspraken maken over het overnemen van bijvoorbeeld de vloerbedekking.

Eindafrekening

Binnen twee weken na de einddatum ontvangt u per e-mail de eindafrekening. Daarin staat een berekening van eventueel te veel of te weinig betaalde huur en een berekening van eventuele kosten die wij voor u hebben gemaakt om de woning “in goede staat” te brengen. De afrekening van de service- en stookkosten krijgt u later van ons. Die rekenen wij elk jaar voor 1 juli af.