Meteen naar de inhoud

Veenvesters gaat met haar tijd mee en bouwt continue aan verbetering van de organisatie. Slank en slim, inspirerend en verbindend, proactief en effectief, open en gastvrij zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden. In een aantal gebieden in Veenendaal gaat Veenvesters de komende jaren fors aan de slag met vernieuwing en transformatie. Dat heeft enorme impact op de mensen, waaronder onze huurders, die daar wonen. En die mensen staan bij ons centraal. Mensen Wonen Samen is het motto van Veenvesters. Mensen zijn degenen waarvoor we doen wat we doen: Wonen! En samen is hoe we het doen. Om met onze organisatie de volgende stap te maken is behoefte ontstaan aan een vernieuwende, betrokken en kritische

Informatiemanager

Wat ga je doen?
In deze nieuwe functie vertaal je de informatiebehoeften van de organisatie naar verbetervoorstellen. Hiermee zorg je voor een optimaal verloop van de alle bedrijfsprocessen en de stroom van bedrijfsinformatie. Je stelt het I&A beleid op en maakt impactanalyses. Daarnaast coördineer je de uitvoering van de technische taken op het grensgebied van automatisering en informatisering. Het management wordt door jou geadviseerd over automatisering en het digitaliseren van processen en data. We werken samen met jou aan het verfijnen en verbeteren van onze data en je bewaakt de kwaliteit van de basisadministratie. Je bent verantwoordelijk voor het datawarehouse en het ontsluiten van data.

Je signaleert en initieert nieuwe methoden en technieken en de mogelijke consequenties van externe en interne ontwikkelingen. Je bent alert op ontwikkelingen in de markt en je vertaalt deze naar verbeter- en implementatievoorstellen. Hierbij geef je sturing aan verander- en verbetertrajecten op het gebied van informatiemanagement en je begeleidt de organisatie bij het doorvoeren van veranderingen in de informatiesystemen. De architectuur van de informatievoorziening (bestaande uit technische infrastructuur en applicatielandschap) ontwikkel en bewaak je qua samenhang en stuurt bij waar nodig. De doorontwikkeling van de informatiebeveiliging in de gehele organisatie is bij jou in goede handen. Daarnaast stel je technische specificaties op voor (BI)rapportages en dashboards en je voert data-analyses uit om de kwaliteit vast te stellen en rapporteert hierover.

Je ontwikkelt beleidsvoorstellen op het gebied van informatiemanagement en vertaalt externe ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving naar (beleids)adviezen op het gebied van informatiemanagement en informatiesystemen. Je wordt praktisch ondersteund door twee medewerkers automatisering en informatisering.

Wie ben je?
Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met WO gericht op Informatiemanagement, Bedrijfskundige Informatica en/of ICT). Daarnaast heb je tenminste 5 tot 10 jaar relevante werkervaring en affiniteit met het vakgebied automatisering & informatisering. Je bent goed in staat om deze nieuwe functie inhoud te geven en anderen te overtuigen van soms andere en vernieuwende werkwijzen. Je bent bekend met het IT-landschap en procesmanagement van woningcorporaties en snapt de impact van bedrijfsapplicaties op belangrijke administratieve processen. Verder beschik je over kennis van markt- en sectorstandaarden zoals o.a. CORA, VERA, RGS en Ketenstandaard en over uitgebreide   kennis   en   aantoonbare   ervaring   over   (informatie)architectuur,   informatiesystemen, beveiliging, cloud en van bedrijfsprocessen en projectmanagement.

Je werkt gestructureerd, hebt gevoel voor humor en je zoekt actief de verbinding om samen de beste resultaten te boeken.

Wat bieden wij?
We bieden je in eerste instantie een jaarcontract voor 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar). Het is de bedoeling dat je na dit jaar voor onbepaalde tijd bij ons in dienst komt.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De definitieve inschaling in schaal K is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het minimum van de schaal is € 4.141,- en het maximum van de schaal bedraagt  € 5.597,- op basis van 36 uur (fulltime). Naast een gloednieuwe werkomgeving krijg je bij je start een laptop ter beschikking en krijg je alle ruimte om een studie, opleiding of training te volgen. Veenvesters is een aantrekkelijke werkgever die ontwikkeling, een goede werk- privé balans, mobiliteit en gezondheid stimuleert en faciliteert.

Interesse?
Voel jij je aangesproken en voldoe je aan het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om op deze vacature te reageren. Je cv en motivatie ontvangen we graag per e-mail op het emailadres van Annelies Leusink, adviseur P&O, a.leusink@veenvesters.nl.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk. Neem dan contact op met Ronald Geel, Manager Finance & Control via r.geel@veenvesters.nl.

Voor alle functies binnen Veenvesters vragen wij om een VOG. Een afspraak voor een kennismaking plannen wij in overleg met jou zo snel mogelijk in. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit zowel op kantoor als via Teams. We kijken uit naar je reactie!

Interesse?

Je cv en motivatie ontvangen we graag per e-mail op het emailadres van Annelies Leusink, adviseur P&O, a.leusink@veenvesters.nl.

Wil je eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Ronald Geel, Manager Finance & Control via r.geel@veenvesters.nl.