Meteen naar de inhoud

Nieuwe huurder

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! U heeft pas de huurovereenkomst getekend en bent daarmee huurder van Veenvesters. We wensen u veel woonplezier en hopen dat u zich snel thuis voelt. Het kan zijn dat u nu al veel vragen heeft. Op deze pagina vindt u daarom informatie die voor u als nieuwe huurder belangrijk is. Ook vindt u hier informatie die de woonconsulent tijdens de oplevering aan u heeft verteld. Bijvoorbeeld over het doorgeven van een reparatieverzoek of het betalen van uw huur. We hebben daarom alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Gemeente

Binnen 5 werkdagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven bij de basisregistratie personen (BRP). Dit doet u via de website van de gemeente. Op de website van de gemeente leest u hoe dit in zijn werk gaat. De gemeente zorgt er automatisch voor dat u uitgeschreven wordt bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde. Zorg dat u de verhuizing binnen 5 werkdagen doorgeeft. Dat is belangrijk voor uw huurtoeslag.

Vergeet daarnaast niet om uw verhuizing door te geven aan andere instanties, zoals uw verzekeraar, bank, tandarts, sportvereniging, etc.

Handige websites

Heel veel informatie over de vernieuwing van het Franse Gat vindt u op onze website hetfransegatvernieuwt.nl.

Heel veel informatie over de vernieuwing van onze appartementen aan de Duivenwal vindt u op onze website duivenwal.nl.

Huurtoeslag

Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken om te zien of u voor huurtoeslag in aanmerking komt. Tevens kunt u daar daadwerkelijk huurtoeslag aanvragen.

Let op: bij de berekening van de huurtoeslag wordt uitgegaan van de rekenhuur. Dit bestaat uit de kale huur en de volgende servicekosten: elektriciteit algemene ruimten en schoonmaakkosten algemene ruimten. U vindt de bedragen terug in het huurcontract onder het kopje ‘Huurspecificatie’.

Handige websites:

Gas, water en elektra

U moet voor gas en elektra altijd zelf contracten afsluiten met een leverancier van uw keuze. Misschien heeft u al een contract met een energieleverancier van uw vorige woning. In dat geval moet u de verhuizing doorgeven aan de energieleverancier. In andere gevallen sluit u een nieuw contract af.

Water regelt u met Vitens. Denk er ook aan om de meterstanden door te geven aan Vitens.

Gaat u in Veenendaal Oost wonen? Meld u dan aan bij DEVO voor warmtelevering. Het aanmeldformulier kunt u downloaden en opsturen naar DEVO.

Handige websites

Als wij op uw complex de warmte leveren, kunt u via Ista en Techem inzicht krijgen in hoeveel energie u verbruikt. Ista en Techem zijn de bedrijven die de warmteafgifte meten.

  • Heeft u een Ista meter? Dan kunt u de Ista-app downloaden via de App Store of Google Play Store. Hier kunt u uzelf aanmelden door uw adres in te vullen. U kunt dan uw verbruik volgen en hoeveel u verbruikt vergeleken met uw buren. Ook kunt u dan een inschatting maken of u meer of minder dan de vorige jaren verbruikt heeft.
  • Is het een Techem meter? Dan kunt u bij ons een inlogcode aanvragen. Daarna ontvangt u dan van ons een brief met instructies en met de inlogcode.

Let op: bovenstaand geldt niet voor VvE-complexen. Woont u in een VvE-complex? Dan kunt u uw verbruik helaas niet inzien.

Televisie en internet

Als u gebruik wilt maken van televisie en internet, moet u zelf een contract afsluiten met een leverancier van uw keuze.

Handige websites

Verzekeringen

U bent volgens uw huurvoorwaarden verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand kunt u uw inboedel verzekeren tegen brand-, water-, inbraak- en diefstalschade. Een inboedelverzekering kunt u afsluiten bij een verzekeraar van uw keuze. Daarnaast raden we u aan een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten.

Handige websites

Onderhoud van uw woning

Heeft u binnen twee weken na de oplevering een onderhoudsverzoek? Meld uw verzoek dan aan uw klantmanager. Na twee weken moet u het verzoek als telefonisch of online reparatieverzoek indienen.

Vergeet daarbij niet de volgende punten:

  • Bij het ventilatiesysteem moet u de roosters zelf schoonmaken;
  • De tuin en tuinafscheidingen zijn ook voor uw eigen verantwoordelijk;
  • Vergeet niet goed te ventileren in de woning om zo schimmel te voorkomen;
  • U mag niet boren in de tegels van de keuken en badkamer.
Vloer en ondervloer

Gaat u nieuwe vloer in de woning leggen? Houd dan rekening met de standaard voorwaarden voor de ondervloer. Deze moet altijd minimaal 10 decibel geluid verminderen. Legt u een harde vloer aan? Dan moet u een aanvraag doen om toestemming te krijgen.

Afvalinzameling

De milieupas geeft toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer en afvalbrengpunten. De pas is adresgebonden en moet bij verhuizing achtergelaten worden voor de volgende bewoner(s). Heeft de vorige bewoner de pas niet achtergelaten? Vraag dan binnen drie maanden gratis een nieuwe pas aan bij ACV. Op vertoon van uw huurovereenkomst is dit gratis.

Naast het aanvragen van een nieuwe milieupas kun je bij ACV terecht voor de afvalkalender, informatie over afval scheiden, tarieven en het melden van een defecte/volle ondergrondse container en afvaldump.

Handige websites

Parkeren en vergunningen

Via het digitaal loket van de gemeente Veenendaal kunt u al uw parkeerzaken regelen.

Huurdersvereniging

De huurdersvereniging behartigt de belangen van iedereen die een woning van ons huurt. Meer informatie hierover kunt u vinden op de websites van de huurdersverenigingen: