Meteen naar de inhoud

Veilig wonen

Meer dan driekwart van de woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers: dieven die pas in actie komen als ze zien dat in een huis makkelijk ‘iets te halen’ is, zodat ze snel hun slag kunnen slaan. U kunt er dus zelf iets aan doen dat gelegenheidsinbrekers zich niet welkom bij u voelen. Goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk, degelijke ramen en deuren helpen al heel veel.

Veel huurwoningen van Veenvesters beschikken over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een huis krijg het certificaat als de inbraakgevoelige plekken door een erkend bedrijf zijn beveiligd. De kans op inbraak in zo’n woning ligt gemiddeld 50 procent lager dan in een huis zonder keurmerk. Veel informatie en waardevolle preventietips vindt u op de speciale website over het politiekeurmerk.

Wilt u uw woning laten aanpassen zodat die in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dat kan via een huurverhoging. Doe hiervoor een aanvraag via onderstaande knop.

In veel gevallen wel. De meeste grote verzekeraars geven 10 tot 20 procent korting op een inboedelverzekering voor een woning met het Politiekeurmerk. Informeer voor meer informatie bij uw eigen verzekeringsmaarschappij.

Op de website politiekeurmerk.nl vindt u een aantal heel praktische tips voor als u gaat slapen, even van huis gaat of voor langere tijd weg bent, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.