Meteen naar de inhoud

Persoonlijke (medische) aanpassingen aan/in uw woning

Heeft u een aanpassing in uw woning nodig vanwege uw gezondheid, omdat u een lichamelijke beperking heeft of om langer in uw woning te kunnen blijven wonen? Hieronder leest u meer daarover.

Wat kunt u zelf doen?

Aanpassingen die een bouwmarkt of de Thuiszorgwinkel in Veenendaal tegen een redelijke prijs aanbieden kunt u zelf kopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wandbeugels, een douchestoel, een verhoogde toiletpot of een mengkraan met één hendel.

Wat kunnen wij voor u doen?

Voor sommige aanpassingen kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van door u aangeschafte wandbeugels. Een aanvraag daarvoor kunt u doen via onze website.

Wat kan de gemeente Veenendaal voor u doen via de Wmo?

Als laatste zijn er aanpassingen die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen. Deze wet is bedoeld om iedereen zo lang en zelfstandig mogelijk thuis te laten wonen. De gemeente Veenendaal is verantwoordelijk voor alles wat in de Wmo is geregeld. De wet regelt bijvoorbeeld de hulp bij het huishouden, maar ook grotere woningaanpassingen als bijvoorbeeld een aangepaste keuken, een aansluiting/stalling voor een scootmobiel of een traplift. Hier vindt u informatie over Wmo-aanvragen in Veenendaal.

Waar kunt u verder terecht?

Bij de Thuiszorgwinkel en de Thuiswonenwinkel kunt u ook veel aanpassingen kopen. De Thuiswonenwinkel kan (tegen betaling) de aanpassingen ook bij u aanbrengen.

Thuiswonenwinkel
Zandstraat 57, Veenendaal
0318 555 528
info@thuiswonenwinkel.nl
www.thuiswonenwinkel.nl