Meteen naar de inhoud

Woningruil

Bij woningruil ruilen twee huurders met elkaar van woning. Een woningruilpartner vindt u onder andere via www.woningruil.nl. Als u en uw ruilpartner besluiten definitief met elkaar te willen ruilen van woning, dan vragen jullie daarvoor allebei toestemming bij uw verhuurder. Bij Veenvesters kunt u die toestemming aanvragen met het aanvraagformulier woningruil. U kunt het hier downloaden en printen en u kunt het ook aanvragen op ons kantoor: (0318) 55 79 11. Wij nemen geen aanvraag driehoeks woningruil in behandeling. In de projecten en (deel) ontwikkelingsgebieden in het Franse Gat staan wij ook geen woningruil toe.

Bij het aanvraagformulier voegt u de volgende documenten:

  • Inkomensverklaring
  • 3 loonstrookjes/uitkeringsspecificaties van beide partijen (van de laatste 3 maanden)
  • Een uitgebreid uittreksel van het BRP met historische adressen uit het bevolkingsregister
  • Verhuurdersverklaring

Op basis van deze informatie stellen wij vast of de woningruil wat ons betreft door kan gaan.

Let op ! de huurprijzen van aangeboden woningen kunnen veranderen op het moment dat de woningruil door gaat.

Meer informatie leest u in de Infowijzer Woningruil. U kunt ook bellen met onze woonconsulent. Zij zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer (0318) 55 79 11.

Ja, de hoogte van de huur die u betaalt, is van invloed op uw huurtoeslag. Geef de wijziging zo snel mogelijk door via toeslagen.nl. Zo voorkomt u dat u geld misloopt, of later geld moet terugbetalen.

Ja, iedere verhuurder heeft eigen voorwaarden. Het is dus verstandig om vooraf de voorwaarden van de nieuwe verhuurder goed te lezen.