Meteen naar de inhoud

Zelf klussen

Natuurlijk staat het u vrij zelf verbeteringen aan te brengen in uw huis. Daarbij moet u wel rekening houden met de veiligheid én de verhuurbaarheid van de woning. Eenvoudige aanpassingen als het schilderen van kozijnen of het behangen van muren zijn geen probleem. Maar bijvoorbeeld het leggen van plavuizen en plaatsen van een keuken of een dakraam zijn aanpassingen die niet te verwijderen zijn zonder de woning te beschadigen. Als u de woning verlaat, wordt Veenvesters eigenaar van die veranderingen. Daarom stellen we bij zulke aanpassingen eisen aan de kwaliteit.

Veiligheid

Aanpassingen mogen natuurlijk ook nooit een onveilige situatie opleveren. Ze moeten verantwoord worden uitgevoerd en voldoen aan de (wettelijke) voorschriften voor techniek, milieu, gezondheid en veiligheid.

Toestemming aanvragen

Het is dus altijd verstandig om bij ingrijpende veranderingen aan uw woning eerst toestemming te vragen aan Veenvesters. Voor wijzigingen aan de buitenkant van uw huis (bijvoorbeeld het aanbrengen van zonwering of een satellietschotel) is toestemming verplicht. Die toestemming vraagt u eenvoudig via de online formulieren op deze pagina.

Als u toestemming hebt voor een aanpassing die blijvende waarde toevoegt aan uw woning, dan kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding als u de woning gaat verlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Badkamer-, toilet- en keukenrenovatie
  • Plaatsen van een dakraam
  • Aanbouwen en tussenbouwen

De beoordeling of u in aanmerking komt voor de (gedeeltelijke) vergoeding vindt plaats als u gaat verhuizen. Heeft u hier vragen over, dan kunt u terecht bij de opzichter.