Energielabel

Wij krijgen soms vragen van huurders die een nieuw energielabel willen. Zij twijfelen aan het label van hun woning. De energielabels worden na een grondige inspectie van de woning afgegeven door onafhankelijke, gecertificeerde bedrijven. Het label is 10 jaar geldig.

Al onze energielabels zijn volgens de wettelijke regels afgegeven. Er is dus geen aanleiding om een nieuw label aan te vragen. Ook de Woonbond zegt: “Je kunt er als huurder vanuit gaan dat het energielabel van je woning klopt. Een onafhankelijke deskundige bepaalt het label.”

Veenvesters vraagt alleen nieuwe energielabels aan:

  • na renovatie van een woning;
  • als het label verlopen is.

Wilt u weten welk label uw woning heeft?

Kijk dan op energielabel.nl. Kies voor huurwoning en vul uw postcode en huisnummer in.

Als labels 10 jaar of ouder zijn, zijn ze niet meer geldig. Op dit moment vernieuwen wij de labels van veel onze woningen. Als uw label niet meer geldig is, krijgt u de melding dat uw huis nog geen label heeft. Wanneer het label is vernieuwd, is het weer te raadplegen via de site.

Wat is het nut van het energielabel?

Het energielabel laat op een simpele manier zien hoe energiezuinig een woning is. Voor ons telt het label mee in het aantal punten dat voor uw woning geldt. Alle onderdelen van de woning worden vertaald naar punten. Alle punten bij elkaar bepalen hoeveel huur wij maximaal voor uw woning mogen vragen.


Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Energielabel.

Veel gevraagd over Energielabel

Waar vind ik het energielabel van mijn woning?

Algemeen

U kunt het energielabel van uw woning vinden in Mijn Veenvesters bij Mijn Contracten onder Energie prestatie.

Of u kunt deze bij ons opvragen via het contactformulier.

Ik wil het energielabel van mijn woning verbeteren. Hoe kan ik dit doen?

Algemeen

Wij zijn verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw woning om het energielabel te verbeteren.

U kunt als huurder zelf energie besparen door de verwarming lager te zetten en zuinige elektrische apparaten te gebruiken. Maar deze maatregelen zorgen niet voor een beter energielabel.

Waarom wordt mijn energielabel opnieuw beoordeeld?

Algemeen

Dit doen we omdat er aanpassingen (zonnepanelen, glasisolatie en een cv-ketel) in uw woning zijn gedaan. Hierdoor kan het energielabel veranderen.