Zelf klussen

Natuurlijk staat het u vrij zelf verbeteringen aan te brengen in uw huis. Daarbij moet u wel rekening houden met de veiligheid én de verhuurbaarheid van de woning. Eenvoudige aanpassingen als het schilderen van kozijnen of het behangen van muren zijn geen probleem. Maar bijvoorbeeld het leggen van plavuizen en plaatsen van een keuken of een dakraam zijn aanpassingen die niet te verwijderen zijn zonder de woning te beschadigen. Als u de woning verlaat, wordt Veenvesters eigenaar van die veranderingen. Daarom stellen we bij zulke aanpassingen eisen aan de kwaliteit. Deze leest u bij de aanvraag. 

Veel gevraagd over Woningverandering (binnen)

Kunnen jullie een tweede toilet in mijn woning plaatsen?

Algemeen

Nee, dit doen wij niet. Als in uw woning wel de voorzieningen zijn voor een tweede toilet, kunt u dit zelf regelen. Dit moet u wel zelf betalen.

Heeft u om medische redenen een tweede toilet nodig? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente bij de Wmo.

Ik wil graag een muur verwijderen in mijn woning. Mag ik dat doen?

Algemeen

Nee, u moet eerst toestemming aan Veenvesters vragen. Dit kunt u doen via Aanvraag zelf klussen.

In mijn woning zitten schroten op de wanden/plafond Kunnen deze verwijderd worden?

Algemeen

Schroten op een plafond of wanden zitten daar meestal als de onderlaag heel slecht is. U mag de schroten zelf verwijderen. Maar het repareren van de onderlaag moet u dan ook zelf moet doen.

Als u gaat verhuizen moet de wand/plafond netjes worden opgeleverd.

Kan mijn aanrechtblad/keukenblok vervangen worden?

Algemeen

Een keukenblok wordt vervangen na 18 jaar. Eerder doen we dit niet, als hier geen goede reden voor is. Als uw keuken ouder is dan 18 jaar, kunt u een verzoek indienen: contactformulier. De opzichter maakt dan met u een afspraak om de keuken te komen bekijken en te beoordelen. 

Benieuwd naar hoe oud uw keuken is? Vaak vindt u in het gootsteenkastje een sticker met meer informatie over de 'leeftijd'.

Wilt u zelf en op eigen kosten aanpassingen doen aan uw keuken, of een nieuwe plaatsen? Vraag dan wel altijd even toestemming aan Veenvesters. Voor aanpassingen aan de keukenfrontjes of het aanrechtblad kunt u vervolgens terecht bij Bruynzeel keukens. U vindt de contactgegevens op hun website.

Ik wil een vinyl- of PVC-vloer leggen. Kan mijn vloer geëgaliseerd worden?

Algemeen

Wij zorgen ervoor dat de vloeren in de woning geschikt zijn om vloerbedekking op te leggen. Als u vinyl of PVC wilt leggen en de vloer moet daarvoor geëgaliseerd worden, dan moet u dat zelf regelen. De kosten zijn ook voor u zelf.

Ik wil graag een extra stopcontact of een stopcontact laten verplaatsen in mijn woning. Kan dat?

Algemeen

Wij (ver)plaatsen geen stopcontact. U mag wel zelf een elektricien regelen voor het laten (ver)plaatsen van een stopcontact. Dit geldt bijv. ook voor het maken van een (extra) stopcontact in de meterkast of het aanpassen van een stopcontact in de keuken.

Let op: houdt u aan de regels van het NEN 1010 voor het stopcontact. 

Ik wil een radiator in mijn woning verwijderen. Mag dat?

Algemeen

Nee het is niet toegestaan dat u een radiator verwijdert. Mocht u dit toch doen dan bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele gevolgen als vochtproblemen, schimmel ed. Wanneer u gaat verhuizen, wordt er door ons op uw kosten een nieuwe radiator geplaatst. De radiator bewaren heeft geen zin, aangezien deze van binnenuit gaat roesten wanneer deze niet meer aangesloten is.

Ik wil graag een dubbele/grotere radiator. Is dit mogelijk?

Algemeen

Helaas is dit niet mogelijk. Er is berekend hoeveel radiatoren voldoende zijn om de woning te verwarmen. 

Ik wil graag een (extra) radiator in mijn badkamer, kan die geplaatst worden?

Algemeen

Het aantal radiatoren in een woning is voldoende om de woning warm te stoken. Als u een elektrische kachel in de badkamer wilt, mag u dit zelf laten aanleggen door een erkende installateur.

Ik wil graag een vaste trap naar zolder. Kan dat?

Algemeen

Nee, dit is niet mogelijk.

Ik heb een drempelhulp nodig, waar kan ik deze aanvragen?

Algemeen

Wij plaatsten geen drempelhulp. U moet deze zelf kopen en plaatsen.

U kunt een drempelhulp kopen bij:

 • Medipoint Vitras Thuiszorgwinkel
  Frans Halslaan 26
  Veenendaal
  088 10 20 100
  info@medipoint.nl
  Ga naar website 

 • Thuiswonenwinkel
  Zandstraat 57
  Veenendaal
  (0318) 55 55 28
  info@thuiswonenwinkel.nl
  Ga naar website

Bij seniorenwoningen met een dorpel van meer dan 2 cm kunt u wel een aanvraag bij ons doen voor drempelhulp. Neem hiervoor contact met ons op: contactformulier

Ik wil een vaatwasser plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Wanneer u een vaatwasser wilt plaatsen kunt u een verzoek doen via een Aanvraag zelf klussen. De opzichter zal in zijn reactie u uitleggen wat de regels zijn bij het zelf plaatsen van een vaatwasser.

Wanneer moet ik een motorloze afzuigkap plaatsen?

Algemeen

Woont u in een appartement of een woning met een centraal afzuigsysteem, dan wordt de lucht uit de keuken, het toilet en de badkamer via een mechanisch systeem afgevoerd. U mag hier alleen een motorloze afzuigkap installeren. Ook bij woningen met een gezamenlijke ventilatiekanaal kunt u geen afzuigkap met motor plaatsen. Door overdruk kunnen de geurtjes uit uw woning bij andere woningen naar binnen worden geblazen. U kunt niet zelf de zuigkracht van een motorloze afzuigkap regelen, omdat dit via het centrale afzuigsysteem gebeurt.

Bewoners op de Palmengrift mogen alleen een recirculatie afzuigkap plaatsen met een koolstoffilter.

Ik wil een openhaard plaatsen in mijn woning. Mag dat?

Algemeen

Nee, u mag geen open haard of houtkachel plaatsen in uw woning.