Woning opleveren

Voorcontrole
De voorcontrole vindt plaats binnen drie werkdagen na ontvangst van de huuropzegging. Kunt u zelf niet bij de voorcontrole zijn dan kunt u iemand hiervoor machtigen. Tijdens de voorcontrole loopt de opzichter de woning met u door. Hij of zij vertelt wat u moet doen om de woning “in goede staat” achter te laten.

Bekijk hiernaast zelf alvast de Checklist schoonmaken en de Regels voor oplevering om te zien hoe de woning door u opgeleverd moet worden aan ons.

Eindcontrole
De eindcontrole vindt op de einddatum plaats. De opzichter loopt dan nog een keer de woning met u door en kijkt of alle afspraken over het opleveren van de woning zijn nagekomen. Ook neemt hij samen met u de meterstanden van gas, water en elektra op. Daarna kunt u de sleutels bij hem of haar inleveren.

Overname
Als voor de eindcontrole bekend is wie de nieuwe huurder van uw woning wordt, kunt u afspraken maken over het overnemen van bijvoorbeeld de vloerbedekking. Die afspraken legt u vast op het overnameformulier. Dit formulier ontvangt u van de opzichter bij de voorcontrole. Bij een huurwoning die wordt verkocht, is het niet mogelijk om spullen ter overname aan te bieden.

Veel gevraagd over Voorcontrole

Wat is een voorcontrole?

Algemeen

Bij de voorcontrole (of: voorinspectie) wordt de woning door u en de opzichter bekeken. Jullie spreken af welke werkzaamheden er gedaan moeten worden om de woning op de goede manier achter te laten.

De opzichter vertelt u wat u de volgende huurder kan overnemen en welke persoonlijke aanpassingen mogen blijven. Er worden wat foto's gemaakt, als u dit goed vindt. Voor de advertentie van de woning gebruiken we deze foto's om de woningzoekenden een goed beeld van de woning te geven.

Een voorcontrole duurt maximaal 1,5 uur. Dit ligt aan de grootte van de woning, de technische staat en hoeveel vragen er zijn.

Ik heb mijn huur opgezegd. Komen jullie mijn woning controleren?

Algemeen

Ja, wij maken samen met u een afspraak voor de voorcontrole en de eindcontrole van de woning.

Moet ik als huurder zelf aanwezig zijn bij de voorcontrole ?

Algemeen

Het is voor iedereen het handigst dat u zelf aanwezig bent bij de controles. Lukt dit echt niet? Dan kunt u ook iemand anders regelen die aanwezig is.

Ik heb een afspraak voor een voorcontrole en ik wil de afspraak graag verzetten. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Laat het ons weten.

Wij kijken dan samen met u naar een ander moment.

Ik ben het niet eens met wat er besproken is tijdens de voorcontrole. Waar kan ik dit melden?

Algemeen

Laat het ons weten. contactformulier

Wij zorgen ervoor dat u dan in contact komt met de opzichter die bij u in de woning was. U kunt dit dan bij de opzichter zelf aangeven.