Nieuwsberichten

Viering hoogste punt complex Snipstraat

Veenvesters realiseert aan de Industrielaan een prachtig nieuw appartementencomplex. Het complex bestaat uit 71 appartementen. Op dinsdag 28 november vierden Veenvesters, samen met ontwikkelende bouwer KUDO, dat het hoogste punt is bereikt. Trots hesen twee bouwers van KUDO het dak van de lift, daadwerkelijk het hoogte punt van het complex, naar de top. Naar verwachting wordt het project in de zomer van 2024 opgeleverd.

Feestelijke sleuteluitreiking aan huurders Mr. Heemskerkstraat

De twintig nieuwe sociale huurwoningen aan de Mr. Heemskerkstraat zijn klaar. Dit is het eerste sloop- en nieuwbouwproject van het programma ‘Franse Gat vernieuwt’. Vrijdag 17 november ontving Laura, oorspronkelijke bewoner en terugkeerder, de eerste sleutel uit handen van Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters en wethouders Engbert Stroobosscher en Dylan Lochtenberg.

Veilig wonen doen we samen

Van maandag 9 oktober tot en met zondag 15 oktober is het in Veenendaal de Week van de Veiligheid. De gemeente organiseert onder meer vier Veiligheidsmiddagen. En Veenvesters vraagt extra aandacht voor veiligheid in huis én in de woonomgeving.

Struikroven Franse Gat groot succes

Afgelopen zaterdag 16 september struikroofden zo’n 80 inwoners van Veenendaal groen uit tuinen van 38 huurwoningen in het Franse Gat. Deze woningen worden dit najaar gesloopt en maken plaats voor nieuwe toekomstbestendige huurwoningen. Veenvesters en gemeente Veenendaal schakelden Stichting Struikroven in, zodat het groen in deze tuinen een tweede leven krijgt.

€50,- vergoeding voor een regenton

Huurders kunnen nu ook meedoen met de succesvolle Regentonactie van de Gemeente Veenendaal. Heeft u een woning met op de begane grond een tuin? En kunt u een regenton kopen om regenwater op te vangen? Dan ontvangt u van ons een vergoeding van (maximaal) €50,- voor het kopen van de regenton. Dit bedrag ontvangt u van Veenvesters.

Ga zaterdag 16 september mee Struikroven in het Franse Gat!

Groen in je tuin of op het balkon is fijn voor de vogels, vlinders, bijen én voor jezelf. Kun jij gratis planten of struiken gebruiken? En wil jij het groen, dat anders verloren gaat tijdens de sloop in het Franse Gat, een tweede leven geven? Kom dan zaterdag 16 september tussen 10.00 en 14.00 uur naar de Mr. Heemskerkstraat en Dr. Colijnstraat om struiken te roven. Samen redden we het groen!

Nieuwsbrief Aan de slag in het Franse Gat voor wijkbewoners is uit

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief Aan de slag in het Franse Gat uit voor de wijkbewoners. In deze editie een update over de nieuwbouw aan de Meester Heemskerkstraat, groen licht voor nieuwbouw in deelgebied 2, stand van zaken over Westersingel 39-59 II en nog veel meer.

Veenvesters peilt belangstelling voor jongerenstudio’s

Veenvesters is op zoek naar jongeren die zelfstandig willen gaan wonen, actief een bijdrage willen leveren aan de gemeenschap en willen omzien naar medebewoners. We willen voormalige zorgappartementen aan het Pampagras in Veenendaal transformeren tot studio’s voor jongeren. Maar eerst peilen we de belangstelling. Wat denk je? Iets voor jou?

Groen licht voor nieuwbouw in deelplan Zuid van het Franse Gat

Na de eerste rij nieuwbouwwoningen aan de Mr. Heemskerkstraat, laat Veenvesters de komende jaren nog meer nieuwe woningen in het zuidelijk deel van het Franse Gat bouwen. Daarvoor is maandag 26 juni een belangrijke stap gezet. De gemeenteraad stelde die dag het nieuwe bestemmingsplan voor deelgebied 2 vast.