Nieuwsberichten

Commissaris van de Koning bezoekt het Franse Gat

Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, bracht op maandag 15 mei een bezoek aan gemeente Veenendaal. ‘s Middags kwam hij ook naar het Franse Gat. En maakte hij samen met het college van B&W en Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters, een fietstocht door de wijk.

Subsidie voor blokverwarming

Vanaf april 2023 is de subsidie voor blokverwarming definitief. Voor alle woningen in complexen met blokverwarming kunnen wij nu dus subsidie aanvragen. Dankzij deze subsidie blijven de kosten voor veel huurders gelijk.

Huurverhoging en huurverlaging

Het voorstel voor de huurverhoging heeft u via een brief ontvangen. Vanaf 1 juli 2023 gaat de huurverhoging in. De huurprijs van sociale huurwoningen stijgt in 2023 gemiddeld met 2,6%. En voor vrije sector woningen 4,1%. 

Verkenning mogelijkheden nieuw warmtenet

Een groot aantal sociale huurwoningen versneld van het gas af. Woningstichting Veenvesters en Warmtebedrijf Veenendaal onderzoeken of dat mogelijk is. Veenvesters kan daarmee voldoen aan de grote verduurzamingsopgave waarvoor de woningcorporaties in Nederland staan én huurders helpen hun woonlasten laag te houden.

Stookkosten en servicekosten: de afrekening

Voor 2 juli 2023 ontvangt u de afrekening voor de stookkosten en servicekosten. Woont u in een gebouw met een VvE? Dan ontvangt u de afrekening misschien later. Wij moeten namelijk eerst wachten op bericht van de VvE’s. 

De Huurkrant 2023 is uit!

Wat gebeurt er met uw huur dit jaar? Kunt u huurtoeslag krijgen? En wanneer kunt u bezwaar maken en hoe doet u dat? Het zijn enkele onderwerpen die besproken worden in de Huurkant van 2023.

Vitens: watermeterstanden doorgeven

Het is weer tijd om de stand van de watermeter door te geven aan waterbedrijf Vitens. De meeste huurders kunnen dat zelf, maar voor sommige huurders moet Veenvesters de meterstand opnemen.