Huur betalen

U kunt uw huur op verschillende manieren betalen.

U kunt de huur betalen:

  • via een automatische incasso
  • via een link in uw e-mail naar iDEAL
  • op ons kantoor (alleen pinnen!)

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over huur betalen. 

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over huur betalen.

Veel gevraagd over Huur betalen

Hoe kan ik de huur betalen?

Algemeen

De huur kunt u via een automatische incasso betalen. Zelf overmaken kan ook; u ontvangt dan elke maand een verzoek om te betalen via iDEAL. Als u iets wilt wijzigen, dan kunt u dit doen via Aanpassen betaalwijze.

Eventueel kunt vóór de eerste van de maand de huur ook pinnen bij ons op kantoor, op alle werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur. Contant betalen is niet mogelijk.

Wanneer moet ik mijn huur betalen?

Algemeen

De huur moet altijd voor de eerste dag van de maand betaald zijn. Is er in het verleden met u een andere datum afgesproken? Dan mag u deze aanhouden. Voor nieuwe huurders is het niet mogelijk een andere betaaldatum te kiezen.

Waar kan ik zien of mijn betaling is ontvangen?

Algemeen

Op Mijn Veenvesters kunt u inloggen en zelf zien of uw betaling al is behandeld en verwerkt. Kunt u het niet vinden? Laat het ons weten via het contactformulier

Waarom betaal ik meer huur dan mijn buren?

Algemeen

Dit kan liggen aan verschillende zaken. 

1. Kwaliteit woning
De kwaliteit van je woning bepaalt de hoogte van je huurprijs. Heeft u een nieuwe cv-installatie of dubbel glas? Uw huur kan daarom hoger zijn dan de huur van uw buren met een oudere cv-installatie of enkel glas.

2. Huurverhoging
De huur wordt jaarlijks verhoogd. De afgelopen jaren was de hoogte van de huurverhoging afhankelijk van het inkomen. Is het inkomen van uw buren lager? Dan valt de huurverhoging ook lager uit. Door het verschil in inkomen ontstaat er een verschil in de huurprijs.

3. Huurprijs marktconform
Woont een huurder langere tijd in de woning? De huurprijs wordt jaarlijks in kleine stapjes verhoogd. Een woning die jarenlang door dezelfde bewoner is gehuurd, wordt bij een nieuwe verhuring vaak duurder. De prijs-kwaliteit verhouding is dan weer in balans.

4. Huurprijs sociale huurwoning
Een sociale huurwoning mag een huurprijs hebben tot maximaal € 763,47. Door jaarlijkse huurverhogingen kan de huur boven deze grens uitkomen.

Bij een nieuwe verhuring moet de woning weer worden aangeboden als een sociale huurwoning. Dit betekent dat de huurprijs dan lager uit kan vallen. 

De huur is twee keer afgeschreven. Wat moet ik doen?

Algemeen

Laat het ons weten via het contactformulier. Wij zorgen dat u het bedrag terugkrijgt.

Ik heb een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen. Is er een regeling voor de dubbele maandlast?

Algemeen

Nee, u moet zelf de huur van beide woningen betalen.