Ik heb overlast. Wat kan daaraan gedaan worden?
Algemeen
Wij verwijzen u naar de procedure op onze website. U kunt uw overlast bij ons melden via Overlast melden.
Dat kunt u heel makkelijk zelf. Lees hier hoe het werkt of bekijk de video!
We willen allemaal prettig wonen. In een goed huis en een fijne buurt. Maar helaas hebben we een prettige leefsituatie niet altijd in de hand. Soms krijgen we te maken met overlast: herhaalde gedragingen die we ervaren als zeer onaangenaam, ongewenst, lastig, hinderlijk of bedreigend. In ieder geval kunnen we overlast alleen aanpakken als iemand zich niet houdt aan de afspraken in de huurovereenkomst. Of als iemand iets doet wat volgens de wet niet mag. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, vervuiling van de omgeving, stankoverlast en vernielingen. Maar ook aan bedreiging en intimidatie of overlast als gevolg van alcohol en drugs.
Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over hinder en overlast.
Wij verwijzen u naar de procedure op onze website. U kunt uw overlast bij ons melden via Overlast melden.
Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Vertel uw buren waar u last van heeft.
Wordt het niet beter? Dan kunt u online de overlast melden. Overlast melden.
Is de overlast heel heftig? Dan kunt u dit doorgeven aan de politie. Zij kunnen langsgaan en de buren ter plekke aanspreken.
Ja, als de situatie niet verandert kunt u de overlast online aan ons doorgeven. Overlast melden
Daarna nemen wij contact met u op om te kijken wat wij eraan kunnen doen.
Soms kunnen wij overlastsituaties helaas niet oplossen. Vooral als twee buren het niet met elkaar eens worden, of mensen overlast niet willen of durven te melden.
Wij sturen u en uw en degene die overlast geeft een brief als de overlast niet heftig genoeg is of er geen bewijs is. Daarna sluiten wij het dossier.
Natuurlijk kunt u zelf nog met uw klacht naar de rechter. Het is dan verstandig een advocaat in te schakelen. Hij kent de procedures, die nodig zijn om de overlast te bewijzen.
Nee, anonieme meldingen nemen wij niet in behandeling.
We nemen eerst contact op met de melder. We bespreken de melding en overleggen wat hieraan gedaan kan worden. Eerst willen we weten of u er zelf al wat aan heeft gedaan.
U kunt een melding bij de gemeente maken als er afval of grofvuil ligt op gemeentegrond.
Ligt er veel afval of grofvuil om uw woning of in het woongebouw? Dan kunt u een melding maken bij ons: Overlast melden
Voor schade aan uw auto is altijd de veroorzaker aansprakelijk. Het maakt in dit geval niet uit of het parkeerterrein in beheer is van Veenvesters of de gemeente. Bij een onbekende dader kunt u aangifte doen bij de politie.
Bij parkeeroverlast is er wel verschil. Is het een terrein van Veenvesters, dan adviseren wij u een Overlast melden in te vullen. Wijkbeheer zal deze dan in behandeling nemen. Betreft het een parkeerterrein in beheer van de gemeente, dan kunt u dit melden via de gemeente. De melding kan worden gemaakt via de website van de gemeente bij parkeeroverlast
Meld de overlast eerst zelf bij uw buren. U kunt de overlast daarna bij ons melden.
Meld de overlast eerst zelf bij uw buren. U kunt de overlast daarna bij ons melden.