1300 euro energietoeslag: komt u ervoor in aanmerking?

Zoals u vast heeft gemerkt moet iedereen meer betalen voor gas en elektriciteit. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft ongeveer 1300 euro. Dit heet de energietoeslag. In dit bericht vertellen we u erover, want misschien heeft u er ook wel recht op.

Wat is de energietoeslag?
De energietoeslag is een bedrag van ongeveer 1300 euro. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

Voor wie is die 1300 euro bedoeld?
U heeft recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of u dat inkomen heeft vanuit een uitkering, vanuit uw werk of pensioen.

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering
Krijgt u ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? Dan hoeft u niet bang te zijn dat de energietoeslag daar invloed op heeft. De zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uw uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij.

Tot slot
Wilt u meer weten over de energietoeslag? En bent u benieuwd of u er ook voor in aanmerking komt? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid. Of bezoek de website van gemeente Veenendaal.