Elektrische boiler met nachtstroom? Dit gaat er veranderen

Heeft u een elektrische boiler die 's nachts automatisch oplaadt? Dan wordt uw boiler waarschijnlijk automatisch aangezet door het toonfrequent-signaal (TF- signaal). Vanaf september stopt netbeheerder Stedin met het gebruik van dit signaal. Uw boiler krijgt dan geen seintje meer om automatisch op te warmen.

Heeft u een dag-/nachtstroom schakelaar?
Dan kunt u het opwarmen van de boiler direct weer aanzetten door de schakelaar in te drukken. Maar let op: nu warmt de boiler de hele dag op en dit kost extra energie. Al is het verschil tussen dag- en nachtstroom tegenwoordig niet groot meer.

Heeft u een slimme meter?
Bij de meeste mensen in Nederland hangt tegenwoordig een slimme meter in de meterkast. Met zo'n slimme meter kunt u gebruik blijven maken van het dubbeltarief. Om te zorgen dat de boiler gebruik maakt van het daltarief en dus alleen ‘s nachts opwarmt, heeft u een tijdschakelaar nodig. Hiermee warmt de boiler weer alleen op ingestelde tijden op. Zo'n tijdschakelaar kunnen wij, als u dat wilt, voor u plaatsen. U kunt dit aanvragen via een reparatieverzoek. Heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

En wilt u weten wat bij u de situatie is en wat u kunt doen? Volg dan dit stappenplan via de website van Stedin.