Ga zaterdag 16 september mee Struikroven in het Franse Gat!

Groen in je tuin of op het balkon is fijn voor de vogels, vlinders, bijen én voor jezelf. Kun jij gratis planten of struiken gebruiken? En wil jij het groen, dat anders verloren gaat tijdens de sloop in het Franse Gat, een tweede leven geven? Kom dan zaterdag 16 september tussen 10.00 en 14.00 uur naar de Mr. Heemskerkstraat en Dr. Colijnstraat om struiken te roven. Samen redden we het groen!

Iedereen is welkom!
Een deel van de woningen in deze straten wordt dit najaar gesloopt om plaats te maken voor duurzame nieuwbouw. Om te voorkomen dat al het groen in de voor- en achtertuinen van deze huurwoningen verloren gaat, krijgen alle inwoners van Veenendaal de kans om planten en struiken uit te graven en mee te nemen om in hun eigen tuin een tweede leven te geven. Het Struikroven in het Franse Gat is een initiatief van de gemeente Veenendaal en Veenvesters. Samen met Stichting Struikroven geven we mensen de kans het groen, dat in deze tuinen staat, een nieuwe bestemming te geven. Zo dragen we gezamenlijk bij aan de biodiversiteit en circulariteit in de wijk. Het belooft een leuke en gezellige dag voor jong én oud te worden!

Doe mee en meld je aan
Kom je zaterdag 16 september gratis Struikroven? Meld je dan aan via struikroven.nu/fransegat. Alle struikrovers worden hartelijk ontvangen op het veld bij de speeltuin tussen de Mr. Heemskerkstraat en Dr. Colijnstraat. Het advies is om een kruiwagen, kar of ander vervoer mee te nemen. Ook een spade, emmer, tuinhandschoenen en snoeischaar zijn handig.. Heb je dit zelf niet? Op locatie kun je een aantal hulpmiddelen lenen.

Het Franse Gat vernieuwt
Veenvesters vernieuwt de komende twintig jaar 1.100 huurwoningen. Door renovatie, sloop en nieuwbouw en verduurzaming komen er woningen waarin het prettig en behaaglijk wonen is, met energielasten die omlaag kunnen. Meer weten? Ga naar fransegatvernieuwt.nl. Tip! Blijf op de hoogte van de bouw en download de Franse Gat BouwApp.